İZLEYİCİLERİM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Oğlumun Çocuk Odası


Ata'nın çocuk odası. Ben bu konuyu tamamen unutmuşum. Doğum günü hazırlıkları, tatil hazırlıkları derken sıra buna bir türlü gelmemiş. Oysaki ne kadar zaman geçti üzerinden. Neyse şimdi oğlum Ata'nın odasından detayları veriyorum. Veee ilk önce yatak...


Erkek çocuk odası, Boy room, childreen room ideas, Oğlumun çocuk odası

Yatağımız çok amaçlı bir yatak aslında. Üç şekilde kullanılabiliyor. Bu ilk hali. Yaklaşık 4 yaşına kadar böyle kullanacak Ata. Dört yaşından sonra yani yatağın ikinci hali için ise;  yatak vidalarından sökülerek üst kata monte edilecek. Merdiveni ve ön taraftaki trabzanı da eklenecek. Böylece altı bomboş bir oyun alanı olacak. Üstü ise eğlenceli bir ranza gibi. Yatağın üçüncü yani son hali ise gençlik yatağı olacak. Yani yine yere inecek ve bütün trabzanları sökülmüş normal bir yatak haline gelecek.

Erkek çocuk odası, boy room, oğlumun çocuk odası

Çocuk odası kitaplığımız. Aslında daha çok oyuncakları var. Çok az kitabımız var acilen kitapları çoğaltmalıyız :)


Çocuk odası kapı süsümüz. Toprak'ın doğum günü için yaptırırken Ata'ya da yaptırmıştım. Hem isim harfleri az olduğu için hem de arabaları çok sevdiği için  keçeden arabalar da ekletmiştim. Keçeden süsler hoşuma gidiyor :) Odanın kapısına da çok yakıştı.
Erkek çocuk odalarının olmazsa olmazları arabalar ve uçaklar. Bizim avize tercihimiz uçaktan, yatak örtüsü tercihimiz ise arabalıdan yana oldu.
Çocuk odası gardırobumuz ise düz, sade bir model. Yerden tasarruf olması açısından sürgülü olanı tercih ettik.
Keçeden çocuk odası süsleri
Çocuk odası tülümüz düz beyaz ve üzerine keçeden Ay, Güneş ve Yıldızlar yaptım. Aslında yapmak istediğim lacivert perdenin üzerine ay ve yıldızları; beyaz tülün üstüne ise sadece güneşi eklemekti. Gece olduğunda lacivert perde gökyüzü görünümünü alacak, gündüz olduğunda perdeleri açtığımızda güneş doğacaktı. Hem koyu renk perdeler ışığı geçirmediğinden daha sağlıklı bir uyku geçirebilir diye düşündüm. Fakat henüz istediğim kumaştan hazır lacivert bir perde bulamadım. Bunun için ise en yakın zamanda çarşıya gitmem şart.
Ve tabi Ata'nın arabasına da bir yer çıktı şükür. Yoksa o da balkona yolcu olacaktı. Yazın evde oyuncaklarıyla oynadığı en güzel yer odasından çıkılan balkon. Oranın fotoğraflarını da bir güncelleme yapıp eklerim umarım. Bizden Sevgilerle :)

Güncelleme : Ve Nihayet odanın perdesi de tamam :) İstediğimiz gibi lacivert kumaş bulup diktirdim... Tam bir gökyüzü oldu :)))


çocuk odası perdesi

 

15 yorum:

  1. Atanın odasını çok beğendim gülegüle kullansın. Fatoş teyzesi

    YanıtlaSil
  2. Selam blogunu tesadüfen gordum hemen takibe aldım. Bende beklerim. www.bebegimhersey.blogspot.com. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. :) Çok sevimli ve kullanışlı bir minik erkek odası olmuş..Yatağınız tam düşündüğüm model, yaptırdınız mı, yoksa hazır mı acaba? Maleseff Çınarın seneye kadar bir odası olamayacak, bakalım inşş o zaman böyle bir yatak olabilir.. Sağlıkla huzurla uyusun, oynasın odasında yakışıklı Ata :) sevgiler size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Odayı sipariş üzerine yaptırdık. Aslında ünlü bir oyuncak markasının buna çok benzer bir yatağı var, fakat Türkiye'ye Home ürünlerini getirmediği için ona benzer bir yatak yaptırdık. Beğendiğinize sevindim, ileride yine irtibata geçebiliriz. Bebeğinizle mutluluklar dilerim.
      Sevgiler...

      Sil
  4. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    47. takipçiniz benim.
    Oğlunuz gerçekten çok şanslı.. Çok hoş bir oda.. Her çocuk eminim ki böyle bir oda ister.. Ama her şeyden önemlisi iyi anne baba olabilmek. Ben okul öncesi öğretmeniyim.. Bu konularda daha çok konuşuruz sizinle :)
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize :) Blogunuza geleceğim, tekrar görüşmek üzere.
      Sevgiler...

      Sil
  5. merhaba , odanız çok hoş olmuş,
    bende beklerım bloguma , sevgıler

    YanıtlaSil
  6. çok zevklisiniz.

    sağlıkla büyüsün odasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim her şey çocuklarımız için :) Hepsi mutlu ve sağlıklı şekilde büyüsünler inşallah...

      Sil
  7. çok keyifli bir oda olmuş. tesadüfen keşfettim blogunuzu. banada bekelrim. sewgiler..
    ugurbocegitoprak.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Duygu Hanım. Tabi ki gelirim bloğunuza :)
      Sevgilerimle

      Sil
  8. İkea kura model bu karyola değil mi? Yatağını da ikeadan mı aldınız? Bir de eşim ikea sağlam mıbilya yapmıyor diyor oysa ben bu modele bayıldım memnun musunuz?

    YanıtlaSil