İZLEYİCİLERİM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Haziran 2013 Salı

Basit Dinozor Kuyruğu Nasıl Yapılır ?


Dinozor temalı doğum gününün en zevkli tarafı dinozor kuyruğuydu. İnternette araştırdığımda bir çok sitede anlatımı vardı. Çoğunluk yabancı kaynaklı siteler olduğu için Elfony'nin blogu bana daha çok yardımcı oldu. Fakat  çok fazla vaktim ve dikiş makinamda yoktu. Bende kendimce basit bir dinozor kuyruğu yapmaya karar verdim. Kumaşçıdan yarım metre eni olan mavi bir kumaş kestirdim. Kuyruğun üzerindeki tırtıkları elde dikmemek için kumaş yerine turuncu renk kalın keçe aldım. ( Kalın keçeyi tırtıklı kısmın daha dik durması için aldım )  Önce mavi kumaşı ikiye katladım ve resimdeki gibi çizdiğim yerlerden kestim. Kumaşı iki taraftan dikmek zorunda kalmayayım diye kumaşı ikiye katladım. ( Fotoğrafta boyu tam net çıkmamış. Uzunluğu 70 cm. )



Daha sonra telefonumun yardımıyla ( telefonumu çapraz tutarak üçgen şekiller çizdim) keçe kumaştan üçgenler kesip kumaşın içine aralıklarla dizdim. Ve elde dikişle kumaşı keçelerle birlikte tek taraftan diktim.




Kumaşı ters çevirip içini silikonlu elyafla doldurdum. Üst kısmını da bildiğiniz hediye paketi şeklinde katlayıp diktim.




En son olarak kalan kumaştan uzun bir şerit şeklinde kumaş kesip yine elde kenarlarını kıvırarak, üstteki resimde gördüğünüz dikişli kısmın üzerini kapatacak şekilde kemeri diktim. Çocukların beline ayarlanabilir olması için uç kısmına cırt cırt diktim. Vee  dinozor kuyruğun son hali böyle...




 
  Dinozor kuyruğun boyu 70 cm. Kemerin boyu da içe dikilen kısımla birlikte toplam 75 cm. Tabi ölçüler çocuğunuzun bedeni ve boyuna göre değişiklik gösterecektir.
 
 

3 yorum:

  1. süpeeerr elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Harika olmuş. Ellerinize sağlık. Cırt bantı nasıl diktiniz acaba? Makina ile mi yoksa elde mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler:) hepsini elde diktim. gayet kolay...

      Sil