İZLEYİCİLERİM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Nisan 2013 Pazar

BU ARALAR BÖYLEYİZ


Oğlumun 2.yaşını kutlamamıza az bir zaman kalmışken onun her gün gözlerimin önünde biraz daha büyüdüğünü görmek beni mutlu ediyor. Sürekli yeni şeyler öğreniyor. Düşündümde  geçen seneye kıyasla neler neler değişti. Sıralyorum;

   *   Artık kendi kendine yemek yemeye başladı.
   *   Geçen sene en sevdiği yiyecekler çorbalarken, bu aralar en çok makarna, pilav, köfteye düştü. Fakat asla yemek ayrımı yapmadı, hala da yapmıyor. Sebzeleri de çok seviyor.
   *   Televizyon hiç ilgi alanında yoktu. Sadece Caillou'nun müziğini dinlemeyi seviyordu. Bu sıralar yeni yeni birkaç kez Pepee'yi izledi. Sanırım sevdi. Ama hala aşırı bir ilgisi yok.
   *   Henüz daha tuvalet eğitimine geçmememize rağmen epeydir tuvaletini oturağına yapmak istiyor ve müsait oldukça bunu uyguluyoruz. Sanırım artık Tuvalet eğitimi'ne tam anlamıyla geçmemizin tam vakti, üstelik çok istekli.
  *  Oğlum 15 aylıkken basit kelimeleri konuşmaya başlamıştı. Şimdilerde ise uzun cümleler kurmasada gün içinde olanı biteni, gördüklerini herkese anlatmaya çok meraklı. Çenesi düşük tipik İkizler burcu :)
   *   Artık oyuncaklarını işi bittiğinde topluyor.
  *  Geçen sene daha çok oyuncaklarla oynarken, bu sene daha çok çevresinde gördükleriyle ilgileniyor. Örneğin 1,5 yaşından beri çöp arabalarına, iş makinelerine ve kamyonlara büyük bir ilgisi olmaya başladı. Ata ile bu ara karşılaşsanız size ilk anlatacağı şey emin olun kepçeler olacak :)
   *   İlk zamanlar bana Mami diye hitap ediyordu, bu aralar Anne diyor...
   *   Geceleri 2 kez süte uyanıyor.
   *   En sevdiği şarkılar sırasıyla; PSY-Gangam Style, Model- Dağılmak İstiyorum, Gökçe-Oh Olsun iken, bu aralar klibindeki dans edenlerden olsa gerek Gökhan Türkmen- Aşk Lazım çaldığında kafasını hemen o yöne çeviriyor. Hatta klipteki abi gibi dans etmeye çalışıyor.
   *  Hiç bir zaman banyo yapmaya itirazı olmadı. Hala çok seviyor hatta sudan çıkarmakta zorlanıyoruz.
    *   Yaşıtlarıyla oynamayı sevsede,  kendinden biraz daha büyük çocuklarla oynamaya bayılıyor.
   *   Babasıyla birlikte akülü arabasının altını kaldırıp tamir ediyormuş gibi yapmaya ve babasıyla top oynamaya bayılıyor.
   *   Ananesinin yaptığı sütlü kabak çorbasını atlamamak lazım onu hala çok severek içiyor. Tarifini bilahare vereceğim.
 
   Şimdilik oğlumla ilgili aklıma gelenler bunlar... Beni sorarsanız bende hiç bir değişiklik yok. Hala sarı saçtan vazgeçemeyen, ütü yapmayı seven, otuzlu yaşlara yaklaştığımı kabul etmek istemeyen ve hala çalışma hayatına geri dönmeyen Tam Zamanlı Anne'yim :)))

Sevgilerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder