İZLEYİCİLERİM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Haziran 2013 Salı

Çocuklu Yaz Tatili Bavulu Hazırlıkları


Tatil bavulu, Bavul hazırlıkları, Çocuk tatil bavulu, Bebekli tatil

 
Yaz   tatili  geldi çattı. Tatil  hazırlıklarında, özellikle bavul hazırlamak çocuğunuz varsa eğer  her zamankinden daha zor. Neyi alıp neyi almamak konusunda kararsızken bir hazırlık listesi yapmak istedim. Oğlumun 2 yaşında olduğunu gözeterek onun bavuluna koyduğum şeyleri şöyle sıralamak isterim.
 
Giyim ;
* T-shirt , şort, iç giyim, pijama
* Mayo, şapka, güneş gözlüğü
* Ayakkabı, terlik, çorap
* Uzun kollu kıyafet
* Banyo havlusu, Deniz havlusu
 
Sağlık;
* Güneş yağı
* Nemlendirici kremler
* Pişik kremi
* Böcek sokmalarına karşı losyon
* Ateş ölçer
* Ateş düşürücü ilaçlar
* Burun spreyi ve aspiratörü
* Yara bandı
* Sivrisinek kovucu
* Şampuan, sabun
 
Deniz Gereçleri
* Kova kürek takımı, su tabancası
* Simit, kolluk
* El pompası
 
Beslenme; ( Her şeyi yiyebildiği için bu kategoride fazla detaya ihtiyaç duymadım. )
* Biberonlar
* Biberon ısıtıcısı
* Süt
* Su matarası
* Bisküvi, kraker vs. atıştırmalıklar
 
Genel ;
* Bebek bezi, alt açma bezi, ıslak mendil
* Tarak, tırnak makası
* Diş macunu ve diş fırçası
* Çarşaf, bebek battaniyesi, bebek yastığı
* Fotoğraf makinesi
* Sevdiği oyuncak, kitap, boya kalemleri
* Bebek çantası
* Bebek arabası ( Alıp almama konusunda hala kararsızım)
* İnce Şal

Umarım sizlere de faydalı bir yazı olur.
Hepimize çocuklarımızla iyi tatiller.
 
 
 

11 Haziran 2013 Salı

Basit Dinozor Kuyruğu Nasıl Yapılır ?


Dinozor temalı doğum gününün en zevkli tarafı dinozor kuyruğuydu. İnternette araştırdığımda bir çok sitede anlatımı vardı. Çoğunluk yabancı kaynaklı siteler olduğu için Elfony'nin blogu bana daha çok yardımcı oldu. Fakat  çok fazla vaktim ve dikiş makinamda yoktu. Bende kendimce basit bir dinozor kuyruğu yapmaya karar verdim. Kumaşçıdan yarım metre eni olan mavi bir kumaş kestirdim. Kuyruğun üzerindeki tırtıkları elde dikmemek için kumaş yerine turuncu renk kalın keçe aldım. ( Kalın keçeyi tırtıklı kısmın daha dik durması için aldım )  Önce mavi kumaşı ikiye katladım ve resimdeki gibi çizdiğim yerlerden kestim. Kumaşı iki taraftan dikmek zorunda kalmayayım diye kumaşı ikiye katladım. ( Fotoğrafta boyu tam net çıkmamış. Uzunluğu 70 cm. )



Daha sonra telefonumun yardımıyla ( telefonumu çapraz tutarak üçgen şekiller çizdim) keçe kumaştan üçgenler kesip kumaşın içine aralıklarla dizdim. Ve elde dikişle kumaşı keçelerle birlikte tek taraftan diktim.




Kumaşı ters çevirip içini silikonlu elyafla doldurdum. Üst kısmını da bildiğiniz hediye paketi şeklinde katlayıp diktim.




En son olarak kalan kumaştan uzun bir şerit şeklinde kumaş kesip yine elde kenarlarını kıvırarak, üstteki resimde gördüğünüz dikişli kısmın üzerini kapatacak şekilde kemeri diktim. Çocukların beline ayarlanabilir olması için uç kısmına cırt cırt diktim. Vee  dinozor kuyruğun son hali böyle...




 
  Dinozor kuyruğun boyu 70 cm. Kemerin boyu da içe dikilen kısımla birlikte toplam 75 cm. Tabi ölçüler çocuğunuzun bedeni ve boyuna göre değişiklik gösterecektir.
 
 

Dinozor Temalı Doğum Günü Hazırlıkları



Dinozor temalı doğum günü ne zamandır aklımdaydı. İlk doğum günü daha bebeklik dönemi olduğu için dinozorlu temayı 2. doğum günümüze sakladım. Zaten  blogumuzun adı da minik dinozor olduğu için artık dinozor temalı doğum günü de şart olmuştu :) İlk işimiz dinozor ve 2 şeklinde şeker hamurlu kurabiyeler yapmak oldu.

 İnternette pek çok tarif mevcut. Aslına bakarsanız tariflerde tek fark içinde nişasta olmasıydı. Biz her ikisini de denedik. Bence nişastalı olan daha iyi oldu.

 
 

 
Dinozor temamıza uygun baskılar yaptırdım. Bu baskıları için Metin Copy' den destek aldım. Bir duvar afişi, Su şişeleri baskıları ve cupcake çubukları.  Onların detaylı resimleri şöyle...
 

 
 
,
Pastamızı isteğimiz üzerine lezzetinden ödün vermediği için yine Hacı Sayid' den sipariş ettik.
 

Ve o güne özel menümüzde  Kıymalı Boşnak Böreği, Peynirli ve Patatesli Börek, Zeytinyağlı Yaprak Sarması,  Zeytinli Poğaça, Renkli Katlı Patates Salata, Pirinçli Salata ( Çin Salatası ), Ahududulu Cupcake'ler , Yeşil Renkli Bezeler, Sürpriz Dinozor yumurtalarımız ve çeşitli şekerlemeler mevcuttu.
 
Detaylı Dinozor temalı doğum günümüz için buraya Tıklayın Click Click...